Home » Blog » Terug naar school met deze onmisbare gadgets

Terug naar school met deze onmisbare gadgets

Staat de studententijd voor de deur en ben je klaar voor een nieuwe studie? Een spannende, nieuwe en ietwat onbekende periode breekt aan. Daar kun je een beetje nerveus over zijn, maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat je veel zin hebt in deze nieuwe tijd. Desalniettemin begin je je studentenperiode niet zonder de nodige voorbereidingen. Wat heb je allemaal nodig om je opleiding goed en wel te beginnen? In deze blog een lijst met musthaves voor jouw komende studententijd.

Laptop met hoes

Word je student, dan heb je ten eerste een goede laptop nodig. Die zal de basis zijn van je hele studentenleven, omdat je daar alle informatie op vindt die je nodig hebt, je gaat eraan studeren én het is een essentieel middel waarmee je in contact staat met medestudenten. Zorg dus voor een goede laptop die anno 2024 optimaal werkt. Ook handig is om een schooltas met laptopvak te kopen. Je laptop neem je namelijk voortdurend mee van college naar studentenkamer naar ouders en weer terug.

Markeerstiften en post-its

Studeren gaat gepaard met het maken van tal van notities. Leerstof moet je tot je nemen en tijdens een tentamen wordt je getoetst op je kennis. De stof die je tijdens de colleges en via de studieboeken tot je neemt, moet je goed filteren. Je moet hoofdzaken en bijzaken onderscheiden en ontdekken welke informatie je absoluut moet onthouden. Een handige manier om dat te doen is door je boeken vol te plakken met post-its en met markeerstiften belangrijke onderdelen te highlighten. Iedere leergierige student zul je herkennen aan een etui vol gekleurde markeerstiften en post-its. Werkt deze manier van leren voor jou, zorg dan dat je een extra vak in je rug tas hebt waar je deze onmisbare spullen in meeneemt.

Notitieboek

Naast de markeerstiften en post-its heb je voor het studeren ook een notitieboek nodig. Althans, dit is van een aantal factoren afhankelijk. Veel studenten typen tijdens de colleges het liefst mee op hun laptop. Daarin komen alle notities te staan die nodig zijn om de stof eigen te maken. Maak je liever gebruik van pen en papier om de stof tot je te nemen, dan is een notitieboek onmisbaar. Door mee te schrijven, blijft de theorie beter hangen. Dus heb je nog ruimte in je schooltas, dan kan het notitieboekje zeker niet achterblijven.
Lunchset en koffiebeker

Hoewel je als aankomend student vol gefocust bent op het voorbereiden van de colleges, is ook je sociale leven een essentieel onderdeel van de studententijd. De pauzes en uren tussen colleges door, wil je goed doorbrengen. Het zijn de momenten waarop je medestudenten leert kennen en vrienden maakt. Dus ook voor die momenten heb je een aantal onmisbare spullen nodig. Denk aan een handige lunchbox waar je lekkere huisgemaakte salades in meeneemt of een thermoskan voor lekkere koffies. Want hoewel de kantine van het campus ook lekkere lunches aanbiedt, blijf je een student en moet je toch op je spaarzame centen letten.